sneakersSneakers, ik ben er gek op en loop er dan ook heel graag op. Maar met de winter in zicht wil ik toch wel graag weten hoe ik mijn sneakers mooi houd. Ik heb het voor je uitgezocht en ga de tips met je delen. Lees je mee zodat je ook weet hoe jij je sneakers mooi houdt aankomende winter?

We kennen in Nederland natuurlijk verschillend weer in de winter. Meestal hebben we te maken met kou, regen, natte sneeuw en gewoon sneeuw. Deze weerstypen komen zo goed als elke winter wel weer voorbij.

Je schoenen hebben in de winter nou eenmaal wat extra onderhoud nodig. Je wilt ze uiteraard graag mooi houden, dus neem de tijd om ze op en af schoon te maken en te onderhouden.
Eens in de zoveel tijd is het echt nodig om ze schoon te maken. Dit kan je doen met verschillende schoonmaaksetjes die je kunt vinden in sneaker stores of online. Zoek dan even op sneaker cleaning kit en je vindt dat wat je nodig hebt.

Maar als je ze net hebt gekocht is het belangrijk ze gelijk te behandelen voordat je ze aantrekt. Het beste spuit je ze in met een water- en vuilafstotende spray. Bijv. speciaal voor canvas. Doe dit zeker om de week om ze mooi schoon te houden.

Doe ze liever niet in de wasmachine, dit kan toch je schoenen erg aantasten. Hierdoor slijten ze sneller en kunnen er zelfs scheuren in komen. Met name in leren sneakers. Goed insprayen, bijhouden en schoonmaken wanneer nodig is the key

Nog wat simpele tip:
– Zijn je sneakers nat geworden of misschien alleen maar vochtig, houdt ze dan uit de buurt bij de verwarming. Dit kan je sneakers uitdrogen en waardoor je dus ook kans hebt op scheuren van je sneakers. Super zonde natuurlijk.

Ik ga zeker nog even kijken naar een paar toffe sneakers voor de winter. Zeker nu ik hoogzwanger ben en straks lekker wil wandelen met ons gezinnetje, vind ik sneakers wel echt het fijnste. Een goed voetbed en i’m ready to go. En uiteraard gelijk insprayen, bijhouden en schoonmaken! Die 3 dingen onthouden en dan houdt jij ze mooi en winterproof!