11Jullie weten inmiddels allemaal wel dat ik aan korfbal doe. Een sport die zowel binnen als buiten gespeeld wordt. Nu is het seizoen meestal rond juni weer afgelopen en begint het nieuwe seizoen eind augustus weer.

Maar wat doe je in de tussentijd? Je wilt natuurlijk wel op conditie blijven. Om op conditie te blijven ga ik heel graag hardlopen. Geen lange afstanden, maar tussen de 3 en de 5 kilometer. Op deze manier werk je toch nog aan je lichaam en houdt je ook je conditie op peil. Maar wat gebruik ik hiervoor? En ook belangrijk, wat trek je aan? 

1. Doe een goede warming-up

Ik loop eigenlijk nooit hard in het korfbalseizoen maar juist in de zomerstop. Heerlijk met dit weer om even een rondje te lopen. Een goede warming-up is hierbij natuurlijk erg belangrijk. Arjan de Vreede, een semi-fanatieke hardloper en obstaclerunner heeft 3 warming-up tips voor renners. Hij verteld dat het rekken van koude spieren af te raden is. Eerst ga je 3-5 minuten op een laag tempo hard lopen en daarna doe je de oefeningen die hij je verteld.

2. De juiste outfit

11

Deze complete outfit shopte ik bij Scapino. Natuurlijk een fantastische winkel om je sportkleding te halen. Het is niet duur, ze hebben goede merken en staan garant voor kwaliteit. Je vind hier voordelige hardloopschoenen voor zowel mannen als vrouwen.  Persoonlijk vind ik Asics hele mooie en goede hardloopschoen. Maar je kunt er niet alleen terecht voor schoenen, je kunt hier een complete outfit vinden voor weinig.

Mocht je nog niet weten of hardlopen wat voor je is, en je wilt niet te duur uit zijn met je schoenen en kleding, maar toch kwalitatief goede spullen hebben. Ga hier dan eens een kijkje nemen.

3. Meet je prestaties

Ik gebruik Runkeeper om mij te helpen mijn doel te behalen, een muziekje af te spelen en bij te houden hoe lang / hoe ver ik al aan het lopen ben.

Ook kan je hier gratis trainingen opstarten en je eigen trainingen maken. Ik volg eigenlijk altijd de beginners 5K run. Stap voor stap kan je dan weer door en opklimmen naar de 5 km. Als ik te snel al te veel en te lang ga hardlopen, krijg ik last van mijn kuiten,  dus ik bouw het liever langzaam op. Je hoort dan een stem tussen de muziek door die je precies verteld wat je moet doen. De muziek kan je overigens ook zelf kiezen. Ideaal! Runkeeper is gratis te downloaden via Google Play en IOS.

Hoe blijf jij fit tijdens de zomerstop?

hardlopen2hardlopen1