Ik wil jullie graag kennis laten maken met een nieuwe soort shampoo. Namelijk de O’right Recoffee Cafeïne Shampoo. Een “groene” shampoo. O’right geloof erin dat ze de wereld kunnen verbeteren en dat dit stap voor stap moet gebeuren. Doordat we meer en meer geconfronteerd worden met verschillende bedreigingen van onze leefomgeving, willen we dichter bij de natuurlijke oorsprong komen. Bij O’right richten ze zich op deze behoefte door zich in te zetten voor verbetering van het milieu. Dit doen ze door middel van het groener maken van de dagelijkse producten en de wijze waarop we deze producten gebruiken.

Ik kreeg dus de O’right Recoffee cafeïne shampoo opgestuurd en deze shampoo moet zorgen dat futloos haar weer veerkracht en volume krijgt. Het haar wordt glanzend, sterk en beschermd tegen UV en werkt anti-aging.  De 250ml fles is de zgn. “Tree-in-a-bottle”. Deze fles is volledig composteerbaar en in de bodem zitten koffiebonen verwerkt die vrijkomen tijdens het composteringsproces. Deze fles voldoet dus volledig aan het cradle-to-cradle principe.

De verpakking is dus milieuvriendelijk, deze komen uit plantaardig afval. En zoals je hierboven kunt lezen zitten er in de bodem plantzaadjes. Onderop bevindt zich een dopje waar deze inzitten. Deze kunnen opgekweekt worden tot kleine kiemen die uit zullen groeien tot een heuse Acacia-boom. Deze boomsoort staat bekend als een duurzame vervanger voor tropisch hardhout. Win win situatie dus.

De shampoos bevatten geen sulfaten, parabenen of kleurstoffen. De cafeïne die in deze shampoo zit beschermt de hoofdhuid, reguleert talgproductie en stimuleert het metabolisme.  De shampoo bevat verschillende extracten zoals Recoffee Oil, Gingseng en Burdock Root.

De shampoo ruikt heel erg lekker en natuurlijk. Het is een volumizing shampoo en ik moet zeggen het werkt echt. Je haar heeft zeker meer volume na het douchen.  Wel moet ik nog even wennen aan dit product. Ik gebruik hem denk ik nog niet lang genoeg of mijn haar reageert er (nog) niet zo goed op. Ik heb wel nu wat sneller vet haar dan anders.

De ‘Recoffee’ cafeïne shampoo bevat verscheidende plantextracten die zorgen voor een gezondere hoofdhuid en verminderde irritatie, wat vaak wordt veroorzaakt door overmatige talgproductie. Het haar wordt versterkt vanuit de haarwortel voor een vollere haardos en een gezondere hoofdhuid, zo belooft O’right. Ik heb deze shampoo langer dan een maand getest en merkte aan het begin dat mijn hoofdhuid heel erg moest wennen aan zo’n natuurlijk product. In de beginperiode werd mijn haar sneller vet en mijn hoofdhuid reageerde op de shampoo. Maar ik blijf hem zeker doorgebruiken om te kijken of dit nog veranderd. Ik gebruik nu een shampoo die niet “groen” is en bestanddelen bevat die je niet in deze shampoo terugvindt. Dus ik kan mij heel goed indenken dat mijn haar even nodig heeft om te wennen aan dit product.

Overal, ben ik zeker te spreken over dit product van O’right. Deze shampoo kost €21,75 en is verkrijgbaar in de webshop van O’right en bij geselecteerde salons. De shampoo is natuurlijk niet echt goedkoop, maar het is een “groen”en duurzaam product en je hebt niet veel van de shampoo nodig om je haar te wassen.