Balea
Balea? Misschien zegt het je niets, misschien ook wel. Balea is dan ook een Duits merk en hier niet verkrijgbaar. Het zijn mooie en leuke producten voor een hele fijne kleine prijs. Dit merk wordt verkocht bij DM en is dan ook het huismerk van deze keten. Ik kocht hier een shampoo, conditioner en een masker. En wil je weten wat ik ervan vind? Lees dan snel verder.

img_0120

Deze producten zijn de eerste producten die ik van Balea echt gebruik. Ik heb er vaak al veel goeds over gehoord en gelezen en ik wilde dit nu graag zelf ervaren. Ik kocht de Oil Repair lijn. Deze zorgt voor volume en is speciaal voor gekleurd haar.

De prijs is super fijn. Het kost namelijk maar €1,65 per stuk. Nu is het masker iets duurder maar alsnog heel goedkoop. Namelijk maar €2,95. De verpakking is prima. En je weet snel welke conditioner er bij welke shampoo hoort. Dat is heel duidelijk te zien.

Het fijne is dat er geen siliconen in de shampoo zitten, maar wel SLS, (Sodium Laureth Sulfate, dus wellicht niet heel geschikt voor mensen met een gevoelige hoofdhuid). Maar goed, door met de review.

 

 

balea shampoo

De shampoo bevat zoals ik zei geen siliconen. Hij zou je haar moeten verzorgen want deze is speciaal voor droog en beschadigd haar. Nu vind ik niet dat deze shampoo mijn haar zacht en doorkambaar maakt. Wellicht i.c.m. de conditioner en het masker wel? Argan Olie staat niet heel hoog in de lijst van ingrediënten dus zit er niet veel in.

balea conditioner

Ook in de conditioner zitten geen siliconen. Wat natuurlijk heel fijn is als je daar niet van houdt. Ik persoonlijk vind het niet erg, want het maakt mijn haar altijd wel super zacht. Maar goed, ik snap het heel goed als je siliconen liever vermijd. Gelukkig staat Argan Olie hier wel hoger op de lijst. Wel zit er ook alcohol in, isopropyl alcohol, dat is niet het goede soort. Gelukkig staat die wel laag in de lijst. Dit is:

Deze types alcohol wil je vermijden in je huidverzorgingsartikelen, vooral als ze hoog in de ingrediëntenlijst staan. De alcohol is vrij agressief en kan je huid beschadigen en uitdrogen. Het breekt de bovenste beschermlaag van je huid af, om de ingrediënten beter te laten inwerken. Maar door dit afbreekproces, beschadig je je huid veel meer. Door het uitdrogende effect wat de alcohol heeft, gaat de huid meer talg produceren en dit maakt je huid vetter en heeft het meer kans op verstoppingen.

Na gebruik voelt mijn haar nog niet helemaal fijn. Niet zoals dat ik dat heb na het wassen met Andrelon shampoo en conditioner.

balea masker

Ook het masker heeft een hele waslijst aan ingrediënten. Ook in dit masker zitten weer een goede alcohol soort en Argan Olie. Jeej! Na het gebruik van dit masker voelt mijn haar wel zacht aan. Maar een dag later voelt mijn haar niet fijn. Het voelt droog en stug. En daar houdt ik absoluut niet van. Ik wil graag zacht haar, ook een dag en 2 dagen later nog. Ik was mijn haar niet elke dag, maar met deze lijn van Balea heb ik het idee dat ik dat wel moet doen. Omdat het zo droog en stug aanvoelt en niet doorkambaar is.

Voor mij is deze serie van Balea geen succes. Het heeft niet het gewenste resultaat helaas. Wel hoor ik om mij heen hele goede dingen over deze lijn. Ik denk wel dat deze producten heel erg goed geschikt zijn als je heel dun haar hebt. Maar voor mijn dikke haar, bevalt het helaas niet.

Het is zeker wel de moeite waard om het uit te proberen. En heb je dun haar, ga het dan zeker eens proberen. Nu moet je natuurlijk wel even in Duitsland zijn hiervoor, maar wellicht kom je daar vast weleens.

Kortom, ik koop deze lijn niet nog een keer. Maar wil zeker nog weleens een andere soort shampoo en conditioner gebruiken van Balea. Mochten jullie een lijn weten van Balea die geschikt kan zijn voor mij, let me know!

img_0120