speen

Jullie hebben eerder al eens kunnen lezen dat Ivan wel eens een speen kreeg om in te slapen. Maar ineens wil hij deze niet meer hebben. Dus het lijkt erop *klopt af* dat wij de speen niet meer hoeven af te leren straks.

Elin heeft nooit geen speen gehad en duimt ook niet. Ze was en is een hele makkelijke slaper en huilde en huilt nauwelijks tot heel erg weinig. Dus dat was erg prettig. Ivan daarentegen sliep en slaapt ook heel erg goed maar had soms met inslapen wel even baat bij een speen. Nou, prima dachten wij. Verder kreeg hij eigenlijk geen speen. Ja, heel soms als we onderweg waren en hij honger kreeg en we hem nog niet direct wat konden geven. Dan nam hij wel even genoegen met zijn speen.

Inmiddels lijkt het erop dat hij zelf zijn speen weigert. Als hij niet helemaal lekker in slaap kan komen en wij geven hem een speentje dan trekt hij deze gelijk uit zijn mond met zijn handjes en gaat ermee spelen. En uiteindelijk valt hij toch wel lekker in slaap.
Hij heeft een knuffeltje waar hij lekker mee knuffelt voor hij in slaap valt. En soms horen we een aantal tellen wat gesmak en dan slaapt hij. Dat gesmak is dan van een duimpje.
Ivan is overigens nu bijna 5 maanden.

Wij zijn hier dus vooralsnog erg blij mee. Dat het speentje min of meer al door hem zelf wordt geminderd/geweigerd en hij af en toe 10 sec sabbelt op zijn duimpje en dan is het ook weer goed. Hij slaapt niet met zijn duim in zijn mond.

Vooralsnog klaag ik niet. Haha. Hij krijgt hem soms nog wel eens bij het “rekken” voor de fles. Maar verder eigenlijk helemaal niet meer.