babynaamJa, dit komt er ook uiteraard weer bij kijken als je een kindje verwacht. Momenteel ben ik ruim 18 weken zwanger en denken we ook al een tijdje na over de babynaam. We willen het geslacht niet weten dus moeten we wel 2 namen bedenken. Hoe pakken wij dit aan?

Het blijft toch wel heel erg ingewikkeld hoor, namen bedenken. Bij Elin waren wij al heel snel uit de jongensnaam. Volgens mij al voor dat ik zwanger was, maar een meisjesnaam bedenken was toch wel echt een dingetje.  Allebei hadden we destijds een lijstje gemaakt met namen erop die ons leuk leken. Je raadt het al.. geen enkele naam was hetzelfde.  Weer een struggle.. uiteindelijk zijn we toch op de naam Elin gekomen.

Nu begint dit hele gebeuren weer opnieuw. Alleen moet ik wel zeggen dat onze keuzes heel dicht bij elkaar liggen en enkele namen ook overeen komen. Maar we zijn er nog niet helemaal uit.
Al ben ik denk ik wel uit de jongensnaam, maar heeft mijn meisjesnamen lijst iets meer opties. Maar goed, we moeten dit samen beslissen uiteraard. Dus Bram moet er ook helemaal achter staan.

Een aantal namen vergelijken we met mensen die we kennen of gekend hebben en geen leuke herinneringen aan hebben bijv. Weer andere namen vinden we niet mooi klinken bij onze namen en bij die van Elin. En sommige namen die ik mooi vind, kent Bram een hond die zo heet. Haha en andersom. Dit gaat geheel automatisch en kunnen we niets aan doen.

De jongensnaam die we bij Elin hadden deel ik nog niet met jullie, maar hij staat ook niet echt meer op mijn lijstje voor ons volgende kindje. Bij Bram nog wel met een vraagteken geloof ik. We hebben nog ong. 22 weken om de knoop door te hakken en te kiezen voor een babynaam, of eigenlijk namen. Maar het liefste heb ik dit toch wel voor de 30 weken rond, mocht ik eerder bevallen. Hihi. Overal rekening mee houden uiteraard, haha.

We neuzen nog even een beetje door voor een babynaam. Maar ik denk dat ik er al wel aardig uit ben. Maar hé niets zo veranderlijk als een zwangere vrouw zeggen ze weleens. Knipoog uiteraard. Hoe ging jullie speurtocht tot het vinden van de juiste naam?