is het al bijna kerst

Ik kwam op Joyce haar blog een leuke TAG tegen. Namelijk de Is het al bijna kerst tag. En ik ga hem heel graag overnemen. En heerlijk toch om eventjes lekker over kerst te kunnen praten. Voor we het weten is het alweer 2018.

Hoelang nog tot het kerst is?

Nu ik dit type is het 12 december dus nog 13 dagen. Alweer heel erg dichtbij dus. En voor we het weten is het alweer voorbij. Maar tot die tijd nog even lekker genieten van alle gezelligheid rondom kerst.

Op een schaal van 1 t/m 10, hoe erg kijk jij uit naar kerst?

Nou ja, een 7-8 ofzo. Ik ben persoonlijk niet altijd van die verplichtingen tijdens kerst. Het is wel gezellig hoor met de families, maar ook altijd best wel vermoeiend. Maar gelukkig hebben we de week van kerst vakantie en gaan we ook nog gezellig een paar daagjes weg. Heerlijk.  En natuurlijk is het eten tijdens kerst altijd extra lekker.

Wanneer zet jij de kerstboom op?

Meestal de dag na sinterklaas, maar toen wij eind november de kerstballen kochten bij Intratuin heb ik hem ook al snel opgezet. Dus begin december stond hij al. Hihi, oeps.

Hoe ziet jouw ideale boom eruit?

Nou ja, mijn perfect boom is gewoon een gezellige boom met mooie lampjes en mooie ballen of hangers erin. In de kleur die op dat moment bij ons interieur past. Een boom hoeft niet perfect te zijn, het gaat om de gezelligheid die de boom geeft.

Wat is je favoriete kerstliedje?

Ik heb niet echt een favoriete kerstliedje. Driving Home for Christmas vind ik heel erg leuk offcourse maar ook deze cover liedje van Pentatonix. Gewoon lekker rustig en chill.

Wat vind jij echt niet kunnen met kerst?

Uhm… Ik vind dat iedereen mag doen wat hij of zij wil. Ik vind het wel leuk als je een beetje je best doet om er leuk uit te zien. Maar verder maakt het mij niet zoveel uit.

Naar welk kerstgerecht kijk jij het meest uit?

Ik kijk uit naar gewoon heerlijke hapjes. Verschillende gerechtjes. Het toetje doet mij dan weer niet zoveel, mits het apfelstrudel is ofzo, haha.

Wat voor outfit draag jij meestal met kerst?

Verschillend. Een leuk jurkje, of rokje met blouse. Of gewoon een mooie jeans met een mooie feesttop. Ik weet het dit jaar nog niet. Maar die outfit komt vast hier nog wel voorbij tegen die tijd. Het zal geen hele dure outfit zijn in ieder geval. En als iedereen weg is / of we zijn zelf weer thuis, dan gaat de joggingbroek gewoon lekker aan. Haha. En uiteraard een mooie make-upje erbij.

Hoe ziet kerst er bij jou over 25 jaar uit?

Over 25 jaar.. Gezellig met ons gezin samen eten.

En tot slot: Wat geeft jou nou echt HET kerstgevoel? Heb je een traditie?

Gewoon lekker eten en gezelligheid met familie en verder lekker tv kijken. Traditie heb ik niet. We vieren het ook wel eens kerstavond of ‘derde’ kerstdag omdat het niet anders uitkomt. Maar dat vind ik geen probleem. Dit jaar gaan we de dag na tweede kerstdag lekker een paar daagjes weg met ons drietjes. Heerlijk. En niet te vergeten een beetje sneeuw is ook wel heel erg leuk!

Wat geeft jou HET kerstgevoel? Mocht je deze Is het al kerst tag overnemen, laat het mij even weten. Ik ben heel benieuwd naar jullie antwoorden.