stoere woonstijlAls jullie mij volgen op Instagram dan weten jullie dat ik fan ben van een stoere woonstijl.  Met meubelen van hout en verschillende structuren en materialen. Ik ga jullie vandaag wat meer vertellen over deze woonstijl.

Bij een stoere woonstijl gebruik je vaak kleuren die qua tinten dicht bij elkaar liggen maar dat hebben wij thuis niet. Wij hebben okergeel in de keuken, petrol en zwart in de woonkamer.  Maar goed, dit neemt niet weg dat wij een stoere inrichting hebben gecombineerd met groene planten.

Stoer gaat wat woonstijl betreft wel hand in hand met een industriële stijl, vind ik. Je ziet daar ook heel veel staal, beton, steen en hout als materialen. De nadruk ligt wel echt op de meubelen in deze stijl.  De kleuren zwart, wit, groen en bruin zie je dan ook erg vaak. Dus wat kleuren betreft hoeft het dan ook weer niet bij elkaar te liggen.

lichtsnoer kwantum

 

De meubelen die het goed doen in deze stijl zijn robuuste meubelen, schoolstoelen en vintage elementen. Daarmee bedoel ik bijv. een apothekerskast en industrielampen.  Of zoals hierboven een oude vintage deur of op de andere foto, een vintage koffer.
Nu wil ik heel graag 1 of 2 hogere schoolstoeltjes hebben voor aan de eettafel en een mooie locker of andere metalen kast. Dus ik blijf speuren op marktplaats en de kringloop voor deze. Ik denk dat die onze inrichting nog veel toffer maken. Met uiteindelijk 2 mooie grote industrielampen erboven.

(bron: Kwantum)

Wat is jullie favoriete woonstijl? En laat even je Instagram achter in de comments dan kan ik je volgen 🙂